Shows

2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2012 2013 2014 2015 2016 2017

   Shows 2010  

En dan begin november ben ik met Mevr. Nelly Feyaerts meegereden naar de CACIB-show in Bleiswijck (Nederland) waar Mrs Heikkinen – Lehkonen uit Finland de engelse cockers keurde. Het werd voor Daffodil de eerste grote show en ze showde en liep door de ring alsof ze dit al jaren gewoon was en ze kreeg een 1 veelbelovend en werd beste baby.  

Op 12 september was het de jonge cocker en veteranendag van de BECC vzw met keurmeester Mr. Van Soelen uit Nederland. Chimney werd 2e in de veteranenklasse en Daffodil 3e veelbelovend bij de baby’s.  

Met dank aan Blanca voor het handlen van Chimney in de voorttelersklasse.  


Foto's Bert Docx.

 

Eind augustus volgde de CACIB-show in Mechelen (B) met als keurmeesteres Mrs. Petkevica Beata. Chimney behaalde voor de 2e keer op rij de BOB en dat weerom vanuit de veteranenklasse. Het is nauwelijks te geloven met een hond van 10 jaar. En in de erering werd hij ook nog eens 3e beste veteraan.  

Na 3 maanden geen shows te hebben gedaan volgde einde juni de clubshow van de SSA in St Truiden. Ik had er onze Chimney en ook Charly ingeschreven. Chimney  ( nu bijna 10 jaar oud ) behaalde een 1 uitmuntend in the veteranenklasse onder keurmeester Mr. John Thirlwell (GB) en Charly kreeg een 2 uitmuntend in de jeugdklasse onder keurmeester Mrs Lesley Spencer (GB).  


Foto's Jan de Landsheer.

Dan volgde de CACIB-show in Genk waar ik 3 cockers ingeschreven had (de keurmeester was Mr. De Wilde (B) – Charly behaalde een 1 zeer goed in de jeugdklasse – Wiske een 1 uitmuntend in de Open Klasse en Chimney een 1 Uitmuntend in de veteranenklasse. Wiske behaalde nadien ook het res. CAC -  Chimney werd beste van het ras vanuit de veteranenklasse. Hij liep ontzettend mooi – pal naast mij en aan een losse lijn – er hing magie in de lucht en ik voelde de aanwezigheid van Louis zeer nabij op deze voor mij allereerste alle-rassen show op Belgische bodem na Louis overlijden.

In de erering werd Chimney ook nog 4 beste veteraan van alle rassen van die dag.

Op 21 maart was er de jaarlijkse cockershow van de “Belgian English Cocker Club vzw” hier in Tessenderlo. Ik had er onze Charly “Trocadero’s Idylered” ingeschreven voor het behalen van zijn qualificatie om hem voor dekking te mogen gebruiken. Hij heeft er een 1 uitmuntend behaald onder keurmeester Mr Derek Shapland uit Engeland. Hij is de secretaris van de engelse “Cocker Club”. Vanwege problemen met mijn pols heb ik hem niet helemaal zelf kunnen showen – dank U Gabriel voor alle hulp.

    

Een week later werd het voor mij mijn eerste grote show na enkele maanden inactiviteit – de grote CACIB-show in Luxemburg. Het was goed er vele vrienden en kennissen terug te ontmoeten. Alleen onze Charly “Trocadero’s Idylered” had ik er ingeschreven. Hij stond in een klasse van 4 met honden uit Duitsland en Frankrijk en hij heeft deze klasse gewonnen en daarenboven ook de titel “Luxemburgs jeugdkampioen”. Keurmeester was er Mevr. Kadike Skadina van Letland.

Dank U Rudy en Nelly Feyaerts voor alle hulp.

Het laatst bijgewerkt op 30-03-18.