Shows

2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2012 2013 2014 2015 2016 2017

   Shows 2008  

Het showjaar startte begin dit nieuwe jaar met de show in Hoogstaten waar onze jonge reu “Trocadero’s Flashback” een 1 U behaalde in de jeugdklasse en tevens beste jeugdreu werd onder keurmeester Mevr. Schrander uit Nederland.

Dan volgde de show in Eindhoven waar onze Chimney (Chimney-Sweer of Black Mirage) een eerste uitmuntend  behaalde in de kampioensklasse onder keurmeester Mevr. Ulrike Linden uit Duitsland

En op de Flanders Dog Show in Gent behaalde Chimney een Tweede uitmuntend in de kampioensklasse en Wiske (Trocadero’s Easterwish ) ook een Tweede uitmuntend in de openklasse. Keurmeester was hier Mr. Feyaerts uit Belgie.

Ons bereikte ook het nieuws van de Eurasiashow in Moscow waar een zoon van Trocadero’s Coppergold: “ Rus Irene’s Tokaji Wine” 2 keer het BOB behaalde bij de engelse cockers. De ene dag werd hij ook 2e beste hond in show – de andere dag 3e beste in de jachthondengroep.

Wij wensen bij deze Mevr. Korobkova heel veel toekomstig succes toe met deze zeer mooie cocker. Hier volgen nog enkele foto’s van hem.  

Op de tentoonstelling in Giessen (Duitsland) behaalde ons rood teefje “Trocadero’s Easterwish” een res VDH- anw en een zeer mooi keurverslag:

“Lebhafte Hündin von güte Grösse, Typ, Kopf,

Korrekte Proportionen, Schöne Obere Linie, Güte Knochen, vorzügl gewinkelt, güte Brüsttiefe, Schlichtes Haar, Zeigt und bewegt sich frei.

Op de CACIB-show in Brussel (qualificatie show voor Crufts) behaalden zowel onze Chimney als ons Wiske een 1e uitmuntend in hun respectievelijke klassen onder keurmeester Mr Pichard uit Zwitserland.  

Op de show in Rotterdam waar Mr Tony Howell Thomas keurde  behaalde onze Chimney – voor het eerst uit in de veteranenklasse een 1 uitmuntend en veteranen-CAC.

Dan volgde op 14 september de jaarlijkse jonge cocker- en veteranendag van de “Belgian English Cocker Club vzw” te Tessenderlo(voor jonge honden van 3 maanden tot 2 jaar)waar Mr Simons uit Nederland keurde. 36 jonge cockers en 1 veteraan waren er ingeschreven.

Er waren 4 van de 6 puppys uit ons laatste nest van Zina en Charbonnel Rob’N Hood ingeschreven – het was een blij weerzien met alle eigenaars en pups – tevens met andere fokkers en eigenaars van cockers door ons gefokt – en met Blanca Ritzen – mijn webmaster Het werd  een onvergetelijke dag voor ons en voor deze eigenaars van de pups. Alle vier de pups behaalden een veelbelovend in de babyklasse debutanten – Bij de reutjes behaalden Hannes een 2 e veelbelovend en Hendrie een 4 e veelbelovend en bij de teefjes behaalden Hannelore een 1e veelbelovend  en Helena een 2 e veelbelovend. Alle vier de pups met een zeer mooi keurverslag ook En als kers op de taart werd Hannelore ook nog beste debutant in show ( van alle debutantenklassen te samen ) .

Een grote proficiat aan alle eigenaars met dit prachtige resultaat.

We zijn op 13 december naar de show in Genk geweest waar Mr Thamas Jakkel de engelse cocker spaniels keurde. We hadden voor het eerst onze babypuppy “Trocadero’s Highflyer” (Freddy genoemd)– net 3 maanden en enkele dagen oud - ingeschreven als oefening om hem met het hele showgebeuren te laten kennismaken en het viel wonderwel mee. Hij showde en liep in de ring alsof hij dit al jaren gedaan had. De keurmeester zei: “He’s a very brave puppy “ Hij kreeg een veelbelovend en mocht naar de erering.

In de erering bij de baby’s  waren ze met een 20 a 25-tal puppys van allerlei verschillende rassen en onze Freddy werd er bij de 10 besten uitgeselecteerd – ook bij de 6 besten werd hij geselecteerd – er waren prijzen voorzien voor de 4 beste puppys en Freddy behaalde uiteindelijk de 4e plaats met een beker – er werden ook foto’s gemaakt van de 4 besten (die zullen volgen). We zijn natuurlijk zeer blij met het behaalde resultaat van Freddy op zijn eerste show.

Het laatst bijgewerkt op 30-03-18.