Shows

2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2012 2013 2014 2015 2016 2017

   Shows 2006  

Vanwege de ziekte van mijn vader en ons nestje pups hadden we niet veel shows (en ook niet veel cockers ingeschreven op de shows in januari – februari en maart 2006. De eerste show van het jaar was voor ons de CACIB-show in Hoogstraten waar Mevr. Diana Leigh uit Spanje keurde. Onze Chimney heeft een 1 U in de kampioensklasse behaald en Wiske werd weerom beste jeugdcocker – de keurmeesteres vond haar zeer mooi.

Dan volgde de CACIB-show in Gent waar we alleen ons Wiske hadden ingeschreven daar het net het weekend was dat onze pups naar hun nieuwe eigenaars toekonden. In Gent keurde een Ierse keurmeester:Mr. Hancock Chris Wiske werd er weerom beste jeugdhond – de keurmeester vond haar weerom zeer mooi.

Dan volgde maart met de show in St. Truiden waar Mr. Jos de Cuyper uit Belgie de cockers keurde. Weerom hadden we alleen ons Wiske ingeschreven en zij werd weerom beste jeugdhond en in de jeugd-erering werd zij er ook uitgeselecteerd met een 5e plaats tot gevolg.

We zijn natuurlijk zeer gelukkig met deze behaalde resultaten van ons Wiske – van de 4 keer dat zij werd uitgebracht in de jeugdklasse behaalde zij 4 keer een 1 U en werd zij 4 keer beste jeugdhond.

De eerste show in mei werd de Europasiegershow in Duitsland. Dit jaar keurde er Mr. A Wood uit engeland de engelse cockertjes. Ons Wiske (Trocadero’s Easterwish) kon spijtig genoeg niet mee gezien zij loops was . Carlito behaalde een 4e uitmuntend in een zeer grote en zware kampioenenklasse en kreeg een zeer mooi keurverslag.

Dan volgde een zeer druk en vermoeiend weekend met 2 shows op 1 weekend.

Eerst op zaterdag de show in Aalst waar Chimney het CAC kreeg van keurmeester Denis Kuzelj en ons Wiske jeugdprinses en beste jeugdhond werd.

Dan op zondag was er de grote clubshow van de Nederlandse Spanielclub waar Mrs Sue Young uit engeland de cockers keurde. Chimney kreeg er een 2e uitmuntend in een zeer zware kampioenenklasse. We zijn zeer blij met deze goede resultaten.  

Dan volgde in juni de CAC-show in Lommel – lekker korte bij – een thuiswedstrijd (we zijn namelijk lid van K V Moldernete die deze show organiseert). Ondanks het zeer hete weer was het er zeer gezellig . De engelse cocker spaniels werden er gekeurd door Mr. Gordon Williams uit Engeland (Bournehouse kennel)– Chimney behaalde er weerom een CAC en ons Wiske werd weerom beste jeugdhond.  

Dan de volgende show werd de CACIB-show in Brussel (kwalificatieshow voor Crufts) waar Chimney het res. CACIB behaalde onder keurmeester Mr. Klemann uit Duitsland.

De eerste show in july werd de CAC-show in La Louviere waar Carlito het res. CAC behaalde en Wiske voor de eerste keer in de tussenklas geshowd ook haar eerste res. CAC behaalde Keurmeester was hier mr. Leenen uit Belgie.

Dan volgde een show in Pfungstadt georganiseerd door de Cocker Club Deutschland.. Niettegenstaande het zeer hete weer was het een bijzonder fijne gezellige show – het was ook fijn om onze Duitse vrienden er terug te zien. Carlito behaalde een res. VDH-anw in een bijzonder zware kampioenenklasse. Keurmeester was er Mrs Szilagy uit Hongarije.

Dan volgde de CACIB-show in Luik waar Chimney een 2e uitmuntend behaalde in de kampioensklasse onder keurmeester Mevr. Muller uit Zwitserland.  

Na een hete maand juli volgde een natte maand augustus – gelukkig waren de shows die we gedaan hebben binnen – onze eerste show in augustus was de show van de Sporting Spaniel Association zoals de vorige jaren in Oelegem/Ranst– we vinden het steeds fijn om er naartoe te gaan. Chimney behaalde een 1 Uitmuntend in de kampioenklasse en behaalde ook het CAC en werd ook beste reu. De reuen werden gekeurd door Mr. Jef Verrees die op deze show voor het eerst de engelse cockers keurde in Belgie De teven werden gekeurd door Mevr. Bennink uit Nederland. We zijn natuurlijk zeer blij met dit behaalde resultaat voor Chimney.

Dan volgde de CAC-show in Leuven waar rasspecialist Rudy Feyaerts de spaniels keurde. We zijn zeer gelukkig met het behaalde resultaat – CAC voor Carlito. Het werd weerom een gezellige show met alle “cocker”- mensen gezellig bij elkaar. Ik wou dat het altijd zo kon zijn.  

Begin september zijn we met Carlito naar de Nationale Zuchtschau in Cloppenburg geweest.

Het was fijn onze Duitse vrienden daar terug te zien. Als keurmeester voor de engelse cockers fungeerde daar Mr. Theo Leenen en Carlito behaalde er een res VDH- anw. Vermits de cocker die het VDH – anw behaalde in Carlito’s klasse reeds VDH-kampioen is telt Carlito’s res. VDH anw voor een VDH-anw.  

De shows van Charleroi en Bleyswijk hebben we door ziekte van Louis niet kunnen doen maar half november zijn we terug van de partij.

Op de show in Kortijk behaalde Chimney een 1 U in de kampioensklasse. De show in Kassel-Duitsland welke we hadden ingeschreven hebben we spijtig genoeg moeten kancellen en daarmee is opnieuw een showjaar ten einde. We zien hoopvol 2007 tegemoet.  

 Het laatst bijgewerkt op 30-03-18.