Shows

2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2012 2013 2014 2015 2016 2017

   Shows 2005  

De eerste show van het jaar werd voor ons de show in Hoogstraten. Chimney behaalde er CACIB en beste van het ras. Alle andere cockers op de veteraan na behaalden zg of g. Keurmeester was er Mr. Scheel uit Denemarken. Een goed begin voor ons van het nieuwe (show)-jaar. 

Dan volgde de show in Soest waar Murray Armstrong uit GB keurde. Carlito behaalde een res.VDH-anw.  

Dan volgt de show in Luxemburg. Louis gaat er alleen naartoe – ik blijf thuis bij ons pas geboren nestje. Louis houdt wel contact en belt me rond de middag dat Carlito zijn eerste CACL heeft behaald - ik sprong een gat in de lucht – Carlito is nu halfweg voor luxemburgs kampioen – we zijn zeer blij met dit resultaat.   

Dan hebben we clubmatch van KV Moldernete – Carlito werd beste van het ras.

Dan volgden de europasiegershow in Dortmund waar Carlito 3e uitmuntend werd in een zeer grote klasse en de CACIB-show in Arnhem waar Chimney 1 U werd in de kampioensklasse en Carlito 4 U in een zeer grote openklasse; 

Dan kwam er de voor Carlito zeer belangrijke show in Luxemburg (voor het eerst werd er een clubshow van de engelse cocker club aldaar georganiseerd) – Louis moest weerom zonder mij (want wegens verlof van mijn dochter (mijn hondenoppas als we weg zijn) moest ik thuisblijven.  Nu keurde Mr. Jentgen uit Luxemburg. Carlito heeft er weerom het CACL behaald en is nu definitief Luxemburg kampioen geworden en dit op de prille leeftijd van slechts 25 maanden oud. In de meeste landen zoals Nederland en Duitsland is het onmogelijk vanwege het tentoonstellingssysteem dat ze daar volgen om voor 27 maanden daar kampioen te zijn. We zijn natuurlijk dolblij met dit resultaat.  

Dan volgde de show van KV Moldernete – een thuiswedstrijd – onze dichtstbijzijnde show. Mevr. Muller uit Zwitserland keurde er de spaniels en Chimney behaalde CAC en BOB en Carlito res. CAC. In de erering gekeurd door Mevr. Vanherle werd Chimney nog 5e in de groep geplaatst ook. We zijn weer zeer blij met dit behaalde resultaat.  

Op de CACIB-show in Genk heeft Chimney weerom het CACIB-behaald en werd ook weer Beste van het ras. En weerom moesten we blijven voor de erering op deze snikhete dag maar dat doen we graag want het is steeds weer fijn om hem als best van het ras te tonen aan iedereen.

Het eerste halfjaar van 2005 zit er op – weer een nieuwe kampioen bij – niet verwacht dat dit zo snel zou gaan en enkele CACIB’s rijker voor Chimney. July wordt vakantie voor ons – we hebben geen enkele show ingeschreven – eind july gaat Louis in Nurtingen de spaniels keuren. Dan begint weer een drukke tijd voor ons met de shows en keuringen.

We hebben verscheidene shows uit onze agenda moeten schrappen wegens ziekte en hospitalisatie van mijn dochter en mijn vader en het vele werk hieromtrent in de maanden augustus – september – oktober en november.

Dit waren de shows die we toch konden doen:

De show in Mechelen: eind augustus werd gekeurd door de engelse keurmeester mr. Terry Thorn uit Engeland. We vonden het fijn om weer een engelse keurmeester te hebben voor het keuren van de cockers. Onze Chimney bekwam er het res. CACIB-res. CAC. Er gebeurde die dag ook een voorstelling van het ras: engelse cocker spaniel in de erering. Het was  fijn om weerom op de show in Mechelen te zijn.

Dan volgde de show in Oostende waar de cockers werden gekeurd door Mevr. Doppelreiter (rasspecialiste engelse cocker spaniels) uit Oostenrijk. We zijn zeer blij met het behalen van het CACIB-CAC van Chimney aldaar. Deze show werd de enige show voor ons in de zeer drukke septembermaand.

Dan volgt oktober met 2 shows:

Op de Bundessieggerzuchtschau in Dortmund (Duitsland) hebben we Carlito geshowd in een grote kampioenenklasse en hij heeft er een 4 Uitmuntend behaald onder keurmeester Mr. Hans Muller en deze show werd ook de allereerste show voor ons Wiske “Trocadero’s Easterwish” – we waren zeer benieuwd hoe ze het zou doen op deze eerste show voor haar.. Het was mooi om zien – ons klein Wiske alleen in die bijzonder grote showring en ze showde alsof ze dit al jaren gewoon was te doen – ze kreeg ook een veelbelovend van Mevr. Junge die de teefjes keurde. En ze ontving een zeer mooi keurverslag.

Dan volgde de show in Borgloon – een open show ideaal voor training van ons Wiske en Carlito haar grote broer had ik er ook ingeschreven. Als keurmeester fungeerde Mr. Theo Leenen. Ons Wiske werd beste puppy en Carlito werd beste van het ras. Het was een zeer fijne show. In de erering ontving Wiske nog een gratis petbed aangeboden door een firma voor de 3 jongste honden in de puppyklas en Carlito werd in de erering beste van groep 8 met een mooie prijs en een zak gratis hondeneten tot gevolg. Pas laat kwamen we thuis – zeer moe maar ook zeer gelukkig met de behaalde resultaten.

Dan kwam november met de show in Iserlohn – we vonden het zeer fijn om weer in Duitsland te showen en onze Duitse vrienden terug te zien.. Carlito kreeg een 2e uitmuntend met res. VDH-anw en Wiske showde ook weer perfect en kreeg weerom een veelbelovend. Keurmeester was Mr. Kardos uit Hongarije  voor de reuen en Mr. Van Soelen uit Nederland voor de teven.  

Show in Ransbach-Baumbach 
( Links Carlito )

Begin december volgde dan de show van de Spanielclubdeutschland in Ransbach-Baumbach in Duitsland waar rasspecialist Mr. Rudy Feyaerts (B) keurde. Ons Wiske werd 4 e geplaatst in een zeer grote puppyklasse van alle spanielvarieteiten te samen en behaalde er een veelbelovend  en Carlito won de Kampioensklasse met VDH-anw en hij behaalde er ook de Klub-CAC. We zijn ontzettend gelukkig met deze behaalde resultaten. Dat is nu dus 2 jaar na elkaar dat we in Ransbach-Baumbach het CAC behalen met Carlito. Volgend jaar moeten we dus zeker terug proberen

Dan kwam de laatste show van het jaar 2005 – traditioneel de kerstshow in Tienen – we hadden er alleen ons Wiske ingeschreven – de eerste keer voor Wiske in de jeugdklasse – als keurmeester fungeerde er Mevr. Lochs –Romans uit Nederland. Wiske behaalde een 1 u en werd er verder ook beste jeugdhond – de keurmeesteres heeft zelf getwijfeld om haar beste van het ras te maken maar vond haar toch nog iets te jong ervoor (net 9 maand oud) – maar in de toekomst kan dat anders zijn vertelde zij ons. Het werd een mooie afsluiter van het jaar voor ons. Tot ziens in 2006.  

Het laatst bijgewerkt op 30-03-18.