Shows

2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2012 2013 2014 2015 2016 2017

   Shows 2004  

We zijn terug in Duitsland beginnen showen. Op de show in Krefeld bekwam Carlito een 2e uitmuntend en Penny een VDH-anw. (keurmeester Saevich uit Argentinie). Op de show in Lommel (Belgie) werd Carlito beste van het ras vanuit de jeugdklasse en in de erering kreeg hij een podiumplaats op 3 in group 8.(keurmeester Hr. Kardos uit Hongarije – ook in de erering) – Carlito werd ook beste jeugdhond op de tentoonstelling in Namen.(keurmeester: Mr. Jos de Cuyper uit Belgie) Dan kwam de tentoonstelling in Genk. Tamas Jakkel keurde er ook de andere rassen. De engelse cockers werden gekeurd door Mevr. Lochs-Romans. Penny behaalde er weer een CACIB en Carlito een 1 U in de jeugdklasse. Op de jongehondendag in Leuven  werd Carlito beste jeugdhond en in de erering werd hij er bij de 10 beste nog uitgeselecteerd (keurmeester voor de cockers en in de erering was Mr. Theo Leenen uit Belgie)Ik heb er ook aan een gratis wedstrijd meegedaan van een nieuw merk hondeneten en ik ben er nadien uitgekomen als winnaar met 6 grote gratis zakken hondeneten als gevolg.

De lente liep ten einde – de zomertijd begon voor ons andermaal een goede start.

Het eerste weekend van juli was er in Belgie de spanielshow van de Sporting Spaniel Association. Het werd er reuze gezellig en we waren reuze gelukkig met het behaalde resultaat: Penny beste teef met CAC en Carlito werd beste jeugdhond in show. Als keurmeester fungeerde er Mr. Pichard uit Zwitserland. Het werd voor ons weer een dag om nooit te vergeten. Dan hebben we 2 shows in Duitsland gedaan: in Keulen behaalde Carlito een res. Duits jeugdkampioenschap (keurmeester Herr Peper uit Duitsland. Ook op de show in Siegen behaalde hij het res. Dutis jeugdkampioenschap (keurmeester: frau Wulff uit Duitsland). Daar hadden we ook Penny ingeschreven. Zij behaalde er een VDH-anw.(keurmeester Mr. Murray Armstrong uit engeland).

Dan kwam de show in Leuven waar rassspecialist Mr. Rudy Feyaerts de cockers keurde. Onze Carlito werd er ook weer beste jeugdhond en voor de derde keer werd hij er ook beste van het ras. Penny bekwam weer een CAC In de jeugderering bekwam hij onder Mr. Feyaerts ook een podiumplaats op 2 en in groep 8 werd hij er door Theo Leenen er ook bij de 6 besten uitgeselecteerd maar geen podiumplaats. We zijn ontzettend gelukkig met deze behaalde resultaten – weerom een show om nooit te vergeten. Er viel wel een grote domper op onze feestvreugde door het ontstellende nieuws dat Mr. Vanherle (secretarisgeneraal van de KMSH – tevens keurmeester voor de engelse cockers) enkele dagen voordien gestorven was.

Dan kwam de show in Mechelen waar mr. Boelaers uit Nederland keurde. Het werd een blij weerzien met Pirjo Peltonen uit Finland en met Marianne Rens – Mattie Ummelen en de familie Van Voren uit Nederland. Een dochter van onze Robbie: Hanne-Lotte Beauty van de Lindenhof” behaalde het CACIB en Penny kreeg het Res. CACIB toegewezen. Onze Carlito (half-broer van Hanne-Lotte – beiden hebben Robbie als vader) werd beste jeugdhond ( de keurmeester vond hem een zeer mooie hond)

De zomer liep stilaan ten einde en zoals steeds begin september is er de grote show in Luxemburg. Als keurmeester fungeerde er Mr. Lisboa uit Portugal – een all-roudkeurmeester die niemand scheen te kennen. Carlito is er beste jeugdhond geworden bij de cockers. Hij is nu Luxemburgs jeugdkampioen.  We zijn ontzettend blij met dit mooie resultaat.

Op de show in Maastricht behaalde Chimney een res CACIB en dan kwam de reis naar Hongarije – naar de 2 CACIB-shows op 1 weekend + extra-clubshow. Samen met Mr en Mevr. Buttjens zijn we een weekend naar Budapest geweest. De broer van Carlito “Trocadero’s Coppergold” eig. Mr. Tamas Jakkel behaalde er 2 keer op zaterdag een jeugd CAC en onze Carlito werd op zondag beste jeugdhond en ook beste van het ras. En in de jeugd erering werd hij 2e beste jeugdhond van alle rassen. Weerom een dag om nooit te vergeten – een unieke ervaring dit te mogen meemaken in een ver land tussen bijna allemaal onbekende mensen – je verstaat ook de taal niet - in de erering weet je dus ook niet wat er gezegd word.  We hebben er  ook onze Freddy (Trocadero’s Coppergold) teruggezien – hij is uitgegroeid tot een zeer mooie cocker.

Dan kwam de show in Dortmund; Carlito bekwam er weerom een res. Duits jeugdkampioenschap (keurmeester: Frau Kappetijn uit Duitsland) en Penny een VDH-anw. (keurmeester: Mr. Wellens uit Nederland) – dan volgde de CACIB-show in Hannover (Duitsland-. Na mijn werk op zaterdag zijn we vertrokken naar Hannover waar we in een hotel tegenover de showhall hebben overnacht. Keurmeester van dienst was Mr. Urosevic. Carltio-voor het eerst uit in de “zwischenklasse” behaalde er zijn eerste VDH-anw. En Penny haar laatste VDH-anw om kmapioen te kunnen worden. We zijn ontzettend gelukkig dat Penny nu ook duits VDH-kampioen geworden is en dit op de leeftijd van 6 jaar.

Hannover is voorlopig ook de laatste show voor Penny want ze komt normaal begin november loops en we gaan ze terug door Robbie laten dekken.

Hot news: Tijdens het voorbije weekend hebben we 2 shows gedaan. Op zaterdag waren we in Brussel CACIB-show waar Chimney het CACIB/CAC en Cruftsqualificatie heeft behaald en tevens beste van het ras is gaworden en in groep 8 heeft hij nog een podiumplaats behaald op 2. Keurmeester was er Mr. Sciesinski uit Polen. Er waren 39 cockers ingeschreven. Carlito behaalde een 1 U.

De dag nadien zijn we naar Duitsland naar de spanielshow in Ransbach-Baumbach gereden waar Carlito zijn 2e VDH-anw heeft behaald – nadien behaalde hij ook nog het club-CAC en hij is ook nog beste van het ras geworden. Keurmeester hier was Mr. Jentgen uit Luxemburg. Hij had 48 cockers te keuren.

We leven nog op wolkjes na het behalen van deze 2 BOB’s van verleden weekend. 

2004 zal voor ons altijd een zeer speciaal jaar blijven met zeer veel goede tentoonstellingsresultaten van onze cockers en ook hebben we dit jaar 4 kampioenschaptitels behaald met onze cockers (Penny Nederlands- en Duits VDH-kampioen – Chimney Luxemburgs kampioen en Carlito Luxemburgs jeugdkampioen).  

Voor de gezelligheid doen we elk jaar mee aan de kerstshow in Tienen (B) – iedereen van de ingeschreven cocker mensen brengt wat te eten en te drinken mee – we doen te samen dan een benchparty. Daar Penny Duits kampioen geworden is hebben wij aldaar met champagne getrakteerd. Het werd reuze gezellig en reuze druk (ontzettend veel volk)– je zou bijna vergeten dat het daar een hondenshow is. Mevr. Delvaux keurde daar de cockers. Chimney en Carlito behaalden beiden 1U in hun klasse. En Chimney werd beste van het ras.

Het jaar zit erop – tot weerziens in 2005.  

Het laatst bijgewerkt op 30-03-18.