Nieuws

2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2012 2013 2014 2015

Nieuws 2008 

Na een zeer druk begin van het jaar met de pasgeboren baby van mijn dochter – ben ik begin maart naar de Cruftshow in engeland geweest – bijna 400 cockers waren er ingeschreven. Bij deze enkele foto’s van deze mooie dag.  Wij verwachten in maart ook ons blauwschimmelteefje “Trocadero’s Zina”loops welke dan gedekt zal worden door de blauwschimmelreu: “Char2008bonnel Robin Hood” van de familie Hans on- Heinen (Domaine d’Haisha cocker spaniels)

De “Belgian English Cocker Club vzw” organiseert op 20 april 2008 haar jaarlijkse CAC-clubshow betreffende de engelse cocker spaniel te Lommel-Werkplaatsen in zaal de Moffel – Martinus van Gurplaan. De cockers zullen gekeurd worden door Mevrouw Sue Kettle uit Engeland. We hopen U allen te mogen verwelkomen – als tentoonsteller of bezoeker op deze speciale dag.  Het is de ideale gelegenheid om kennis te maken met ons geliefd ras alsook met de aanwezige fokkers/exposanten.
Tot ziens op dit bijzondere evenement.

Ons bereikte het droevige nieuws dat Mevr.Berthie Vleeming (Moonshadow’s cocker spaniels) op 10 maart is overleden. Wij willen met deze graag onze inninge deelneming betuigen aan haar familie en vrienden.
Dank U Berthie voor de fijne vriendschap en samenwerking in de voorbije jaren – we zullen je nooit vergeten.  

De lente is in het land – buiten schijnt de zon als was het zomer -  aan de achterzijde van de brievenbus nestelen de meesjes – boven in een boom naast ’t vijvertje is een eksternest en moederekster is druk in de weer met het aanbrengen van voedsel – in de wei achter onze tuin dartelen de lammetjes – de vijfmaand oude baby van mijn dochter brabbelt er op los – en ons driedagen oud nestje blauwschimmel cocker-pups eist alle aandacht – nooit was de lente zo intens te voelen.  

Onze reu “Chimney Sweer of Black Mirage – Lux Ch – HD A – FN-clear en Optigen -A
heeft volgende teefjes gedekt: 
Baise van Mr Vancraeyenest (Crow’s Castle and Bears Field cocker spaniels) – zie foto hierbij gevoegd. 

Amy du Domaine d’Unlady– bij Mr Claude Lambert uit Frankrijk.  

De pups van beide eenkleurige-nesten worden eind juli verwacht.  

De zomer werd zeer druk met ons nestje pups van Zina en alles daaromtrent.

Wij zien nu hoopvol uit naar ons nestje pups uit Wiske en Marco (Trocadero’s Easterwish en Marcato Z Vejminku) welke begin september zal geboren worden.

31 Augustus (de laatste dag van de zomervakantie) – werd voor ons een zeer speciale dag.

Zoals jaarlijks hadden we weerom ingeschreven op de show in Rotterdam – voor het eerst werd  Chimney in de veteranenklasse uitgebracht. We waren blij en emotioneel verrast door naast ons in de veteranenklasse een zoon van wijlen onze Brad (=Canyonn Collaborator) te mogen begroeten nl Circus Corelli’s Fine Bradley Bell van de familie van de Starre . Hij zag er nog super uit voor zijn leeftijd van 12 jaar.

Bij deze een foto van de show met beide honden.

Onze Chimney behaalde een veteranen-CAC.

Beste van het ras werd Billsor Feelinblue van de familie Feyaerts welke vandaag tevens ook nederlands kampioen is geworden. Van harte proficiat Rudy en Nelly met jullie nieuwe kampioen.

Net terug thuis van de show ontvingen we een telefoontje uit Duitsland met het goede nieuws dat Chimney daar binnenkort vader zal worden van een nestje pups bij Mevr. Diewald.

Na deze vermoeiende dag ben ik s’avond nog naar de viering van onze dorpsgenote “Tia Hellebaut” geweest die in Peking olympisch goud behaalde in het hoogspringen. Met pijn in mijn knieen na deze vermoeiende dag stond ik daar op de viering in de wei maar ik wou er bij zijn (net zoals bijna iedereen bij ons in Tessenderlo)  dit als waardering voor Tia “our golden girl” Een spetteren vuurwerk sloot de viering af

Namens Louis en mij Lydia wensen wij Tia en Wim vanharte proficiat met het behaalde super resultaat : olympisch goud op de olympische spelen

 

Het laatst bijgewerkt op 12-09-17.