Nieuws

2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2012 2013 2014 2015

 Nieuws 2007

Januari werd weerom zeer druk – begin januari met de voorbereidingen van de wandeling van de BECC vzw en de pups die reeds vrolijk in huis ronddartelen. Het teefje heet Farah op de stamboom (wij en de toekomstige eigenaars uit Wilsele noemen haar Martha) – het reutje blijft bij ons. We hebben hem op de stamboom “Trocadero’s Flashback” genoemd en we noemen hem zelf Flash.

Dan kwam de uitslag van de FN-testen van onze cockers – alle 4 genetisch vrij van FN (=erfelijke nierziekte waarbij de pups sterven vooralleer ze 2 jaar oud zijn). We zijn ontzettend gelukkig met deze resultaten. En we zijn tegelijkertijd ook blij voor onze kleine Flash: daar zijn beide ouders (Chimney en Autumnleaf) genetisch vrij zijn van prcd-PRA en FN is hij ook genetisch vrij van prcd-PRA en FN. Hij kan later nooit puppys geven die deze ziektes zullen hebben.

Begin februari werd ons Wiske “Trocadero’s Easterwish” loops – zij werd gedekt door de zwarte reu “Charbonnel Dutch Touch” - Johnny We hopen op pups uit haar rond 1 april. Daar beiden ouders ook genetisch vrij zijn van prcd-PRA en FN zullen alle toekomstige pups uit Wiske en Johnny ook genetisch vrij zijn van prcd-PRA en FN.

Op vrijdag 2 maart hebben we een echo laten maken van Wiske – we hebben 3 puppys gezien maar het kunnen d’er veel meer zijn. Ze begint nu reeds goed uit te zwaren dus we denken dat het er veel zullen zijn want ze heeft nog een maand te gaan voor de geboorte. Op 6 maart hebben we onze 3 reuen terug oogjes laten testen voor hun jaarlijkse ogentest en alles prima voor alle 3.

April en mei werden drukke maanden met ons nestje pups en de voorbereidingen van onze clubshow.  

We ontvingen ook het heuglijke nieuws dat we in december voor de eerste keer grootvader en grootmoeder zullen worden - onze dochter Heidi en haar man verwachten dan hun eerste kindje.

Op 21 december bij het vallen van de duisternis (om 16u30) voor de langste nacht van het jaar is ons kleindochtertje Rüya geboren. Ze weegt 3460 gram  en is 52 cm lang. Alles gaat zeer goed met moeder en kind. De kerstdagen en de eindjaar periode waren zeer speciaal met de pasgeboren baby om ons heen.

Een jaar is weerom ten einde – wij wensen jullie het allerbeste toe voor het nieuwe jaar.

Het laatst bijgewerkt op 12-09-17.