Nieuws

2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2012 2013 2014 2015

Nieuws 2006

Januari werd een zeer drukke maand met ons nestje pups en mijn vader die zeer ziek werd.

Penny’s pups groeiden zeer mooi en zonder één enkel probleem op. Je kan foto’s van ze zien op de puppy-pagina

Dan kwam februari: - in de nacht van 4 op 5 februari is mijn vader gestorven (juist na de viering van zijn 82 e verjaardag op 3 februari). Hij is thuis gestorven temidden al zijn dierbaren. Het was zeer emotioneel en een schok voor ons allen. Wij wensen bij deze al onze vrienden te bedanken voor hun condolances en hun troostende woorden welke ons door deze moeilijk tijd hebben geholpen.

Midden februari is Louis gaan keuren naar Denemarken – de engelse en amerikaanse cockers op de clubshow aldaar – en hij heeft er zeer mooie cockers gezien.

Eind februari zijn onze pups naar hun nieuwe eigenaars toegegaan en alles gaat prima met hen in hun nieuwe thuis.

Maart werd terug een zeer drukke maand met de zorg voor mijn moeder die het er zeer moeilijk mee had om nu alleen verder te moeten.

We zijn nu eind maart – de lente is eindelijk in de lucht na een lange en harde wintertijd en bij ons begint ook alles terug normaal te worden na een zeer drukke en moeilijke winterperiode.  

Ook de maand mei werd zeer druk gezien het huwelijk van mijn dochter en de voorbereidingen hieromtrent en ook onze clubshow van de Belgian English Cocker Club en  de voorbereidingen hieromtrent. Het was zeer fijn Mrs Linda Robinson op onze show te mogen ontmoeten.

Juni werd ook zeer druk en zeer speciaal – Louis is 3 weekends gaan keuren ( 2 dagen tijdens het eerste weekend van juni op de clubshow en SZS in Bramsche (Duitsland) van de Cocker Club Deutschland – in Zweden op de CACIB-show in Avesta van de Dalarna kennelclub tijdens het 3e weekend van juni – en het laatste weekend van juni in Nauen nabij Berlijn georganiseerd door de Spanielclub Deutschland..

Louis was bijzonder enthousiast over de zeer goede kwaliteit van honden die hij keuren mocht en ook over de goede organisatie van al deze shows en “the friendly welcome”– bij deze iedereen van harte dank.

Het tweede weekend van juni hebben we ook nog 2 van onze cockers geshowd op de CAC tentoonstelling in Lommel van K.V. Moldernete en het laatste weekend van juni ben ik alleen gaan showen op de CACIB show in Brussel terwijl Louis in Nauen de spaniels keurde. Meer over deze shows kan U lezen onder de rubriek shows.

Dan volgde begin juli de wandeling en barbecue van de Belgian English Cocker Club nabij Charleroi – ondanks het zeer hete weer werd het toch een zeer toffe – gezellige dag . Bedankt Dominique voor de goede organisatie van die dag . Het was zeer fijn om iedereen daar terug te zien.

We zijn nu 24 juli – juli bracht ons tot hiertoe de shows van La Louviere – Pfungstadt en Luik en dit alles onder stralende zon en temperaturen van rond en boven de 30 graden. En nu een weekje vakantie na een bijzonder druk half jaar.  

Het laatste weekend van augustus heeft Louis de engelse cockers gekeurd in Tjechie (nabij Praag). Hij vond het enig om daar te mogen keuren en hij was blij verrast met de goede kwaliteit van de honden die hij te keuren kreeg.

September werd druk, zeer druk – eerst de show in Cloppenburg – daarna de organisatie van de jonge cockerdag van de “Belgian English cocker club vzw” in Brasschaat – 2 dagen nadien ben ik samen met 10 andere leden van onze familie vertrokken naar Turkije (Istanboel) naar het huwelijksfeest van Heidi en Seçuk (zeer speciaal / om nooit te vergeten – vanharte dank aan de ouders van Selçuk en verdere familie voor de mooie dagen die we bij hen mochten beleven – voor het lekkere eten – voor het gidsen door het mooie Istanboel).

 Net terug thuis op 22 september werd ons zwart teefje “Trocadero’s Autumnleaf” door Chimney gedekt. We hopen op pups eind november.

En op 24 november is Louis (tesamen met Mevr. Bennink uit Nederland) de nakomelingengroepen gaan keuren op de spanieldag  van de Nederlandse Spanielclub.

Het werd opnieuw een zeer mooi dag.

Begin oktober werd Louis totaal onverwachts opgenomen in de kliniek  Het was even schrikken – gelukkig is hij nu terug aan de beterhand al kan het nog wel een paar weken duren eer hij terug is zoals voorheen heeft de specialist hem gezegd.

Eind oktober werd ook weer druk met de organisatie van de Spanielclubshow van de Belgische Spanielclub in Sint-Truiden op de 22e waar mevr. Borregaard-Madsen uit Denemarken de spaniels keurde en op de 29e volgde de organisatie van de trimdag van de “Belgian English Cocker Club vzw

We zijn nu half oktober – volgende zondag gaan we naar de show in Kortrijk . En volgende week verwachten we een nestje – alles staat reeds klaar voor de geboorte. Ik hou jullie op de hoogte van ons nestje.

Op 23 november zijn onze pups geboren – het zijn er 2 (een zwart reutje en een zwart teefje). Mama Leaf (Trocadero’s Autumnleaf) heeft zeer veel melk - de pups zijn goed rond en ze zien er zeer mooi uit. Wat kunnen we nog meer wensen.

December werd weerom een drukke maand met de zorg voor de pups en de feestdagen in het vooruitzicht.

Vanaf medio- december was het mogelijk om bij optigen in de USA de FN - gentest te laten doen  Voor de europese cockers was dit enkel mogelijk indien zij voor 8 december bij optigen reeds getest waren op PRCD-PRA– op de eerstmogelijke dag dat we de test konden aanvragen hebben we deze test dan ook aangevraagd voor onze cockers Easterwish – Autumnleaf – Chimney en Carlito. Half januari zullen we de uitslag weten. Laat ons duimen voor goede resultaten.

Een jaar is weerom ten einde – 2006 was voor ons een zeer druk jaar maar ook een speciaal jaar met verdriet maar ook met vreugde.

We wensen iedereen een vrolijk, gezond en gelukkig 2007 toe.  

Het laatst bijgewerkt op 12-09-17.