Nieuws

2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2012 2013 2014 2015

Nieuws 2005

Begin januari 2005 is Penny dan eindelijk loops geworden (2 maanden later dan verwacht) – zij werd terug gedekt door onze reu “Perrytree a Fine Romance). We hopen op een mooi rood teefje voor ons.  

Op 23 maart werd Penny’s nestje geboren: het waren 6 pups – 1 puppy (een rood reutje) werd dood geboren(de placenta te vroeg gelost).

5 pups zijn het dus nu: 1 zwart reutje – 1 rood teefje – 3 zwarte teefjes. Het rode teefje gaan we voorlopig niet verkopen – denken we zelf te houden.

Moeder en pups doen het uitstekend – de pups komen goed bij in gewicht.

Penny’s pups groeien goed op – de toekomstige eigenaars zijn al geweest om hun puppy uit te zoeken. Het is weerom een zeer mooi nest. Het rode teefje blijft bij ons – we noemen haar Wiske – officieel op de stamboom heet ze “Trocadero’s Easterwish” – de mogelijkheid was er dat ze op Pasen zou geboren worden – het was onze paaswens een mooi rood teefje voor ons uit de nest te kunnen hebben en dat is ze dan.

Haar zwart zus “Trocadero’s Ebonyrose” is naar Nederland verkocht naar “Korden”s kennel en zal binnenkort dus ook op de shows te zien zijn. Nog een andere pup is naar Nederland verkocht “Trocadero’s Eshja”. Het zwarte reutje “Trocadero’ Esteban” gaat naar Heusden-Zolder en het zwarte teefje “Trocadero’s Eva” naar Turnhout.

Onze pups zijn ondertussen naar hun nieuwe eigenaars toegegaan – alleen ons Wiske is gebleven. Haar moeder Penny vind dit reuze dat haar dochter blijft en vind het ook reuze om met haar te ravotten – ook pappa Robbie en grote broer Carlito vinden het reuze om met Wiske te rollebollen en ravotten. Je moest ze allen bezig zien buiten.

Ik heb ondertussen al telefoontjes gekregen van de puppykopers dat alles goed met hen gaat.

Vanaf eind september kan Wiske ook mee showen – volgende week gaan we met haar voor het eerst naar de hondenschool – eerst enkele keren bij de puppy's en dan volgt haar showtraining. Ik hou jullie hiervan op de hoogte.   

In het leven met zijn ups and downs gaat niet altijd alles zoals het  gepland word. In het zo drukke alledaagse leven staan we er niet altijd bij stil dat gezondheid het allerbelangrijkste is. Begin augustus is mijn dochter (die altijd voor onze cockers zorgt wanneer we niet thuis zijn) ziek geworden en eind augustus kregen we het nieuws te horen (op 2 dagen tijd) dat er bij mijn vader kanker is vastgesteld en dat mijn dochter geopereerd dient te worden. September werd dus een zeer drukke maand met mijn vader die een chemo-kuur moest ondergaan – mijn dochter die geopereerd werd – ons nestje pups dat geboren werd – en het opmaken van de catalogus voor - en organiseren van onze jonge - cockerdag van de BECC vzw van 9 oktober. Het werden lange dagen en korte nachten om dat allemaal tegelijk rond te krijgen.

Gelukkig waren er geen problemen met de geboorte van en met ons nestje pups. Het waren 2 pups (2 reutjes blauwschimmel) – een kleintje van slechts 140 gram geboortegewicht en de andere woog 310 gram. Het kleintje heb ik de eerste dagen wel extra aangelegd aan moeke om zeker te zijn dat hij voldoende melk kreeg. Gelukkig had mama-hond zeer veel melk en was het kleintje ook zeer krachtig zodat hij zonder problemen goed bijkwam in gewicht.

De pups zijn probleemloos opgegroeid – de kleinste heet “Tuurke” de grote heet “Moucky” – je kan foto’s van ze zien in de rubriek puppy’s

We zijn nu 20 november en de laatste pup is gisteren naar zijn nieuwe eigenaar toegegaan. Mijn vader heeft verleden week voor de derde keer een chemo-kuur ondergaan.

Penny is terug door Robbie gedekt en rond nieuwjaar hopen we op pups uit haar. We hebben dus geen plannen voor oud- en nieuw gemaakt – het zou wel zeer speciaal zijn mocht dan juist ons nestje geboren worden; Ik hou jullie op de hoogte.

We hebben jullie zeer belangrijk nieuws te melden: dit najaar heb ik mijn 4 jongste cockers  optigen laten testen . Deze optigentest werd  uitgevoerd in de USA en is een gentest betreffende de PRCD-PRA = een erfelijke oogafwijking.

Chimney heeft optigen – A

Carlito heeft optigen – B

Autumnleaf heeft optigen – A

Easterwish heeft optigen – A

We zijn natuurlijk zeer blij met deze behaalde resultaten.

U kan op internet op de webside van optigen de volledige informatie hieromtrent verkrijgen. Hebt U vragen hieromtrent mag U mij ook bellen of mailen.

Op 28 december 05 werden Penny’s pups reeds geboren – het zijn 8 goed gezonde – stevige – mooie  pups (het waren er 9 maar eentje werd dood geboren) – het zijn 5 reutjes en 3 teefjes – (1 rood teefje – 2 zwarte teefjes – 1 zwart reutje – 4 rode reutjes). Alle gaat goed met moeder en pups. Ze zijn geboren op de 59 e dag vanaf de eerste dekking – vroeg dus - maar ze hebben allen en zeer mooi geboortegewicht – moeke heeft ook veel melk – het is wel in d’oog houden dat ze allemaal aan de tepels geraken maar tot hiertoe verloopt alles prima – de pups komen allemaal zeer goed bij in gewicht.

Ik hou jullie op de hoogte van de evolutie van de pups hier

2005 is ten einde – we zien hoopvol het volgende jaar tegemoet.  

Het laatst bijgewerkt op 12-09-17.